LEGISLATIE

In Romania Autoritatea de Supraveghere Financiara este cea care reglementeaza activitatile de asigurare si intermediere in baza Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor.

Scopul activitatii acestei comisii este acela de a apara drepturile asiguratilor si de a spori stabilitatea activitatii de asigurare in Romania.

Activitatea asiguratorilor si brokerilor de asigurare se afla sub atenta supraveghere a ASF - aceasta elaborand un raport anual referitor la activitatea desfasurata si evolutia pietei de asigurari. De asemenea ASF mentine Registrul asiguratorilor si brokerilor de asigurare, Registrul intermediarilor in asigurari si Registrul actuarilor.

In 2009 ASF a infiintat Institutul de Management in Asigurari (IMA) al carui scop este sa asigure pregatirea, perfectionarea si specializarea persoanelor care lucreaza in domeniul asigurarilor sau a intermedierilor in asigurari.

Pentru mai multe informatii referitoare la activitatea ASF puteti accesa pagina: asfromania.ro

Brokeri in asigurari-reasigurari ai companiei de brokeraj SC MEDIHELP INTERNATIONAL BROKER DE ASIGURARE SRL

Certificate Inregistrare Persoane Fizice:

Laura Afrasine

Florentina Fasie

Alexandra Gardan

Alexandra Konrad

Livia Panita

Irina Paun

Viorel Ceparu

Benjamin Grozea

SAL-FIN


Pentru solutionarea alternativa a litigiilor aparute in relatia cu entitatile autorizate, reglementate si/sau supravegheate de catre ASF, clientii se pot adresa Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar nonbancar (SAL-FIN), conform prevederilor Regulamentului nr. 4/27.04.2016 emis de Autoritatea de Supraveghere Financiara si prevederilor Ordonantei Guvernului 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti.

Consumatorii pot supune litigiul procedurilor SAL administrate de SAL-FIN daca fac dovada ca, in prealabil, au incercat sa solutioneze litigiul direct cu comerciantul in cauza.

Procedura de primire si de solutionare a petitiilor

Procedura solutionare litigii prin impunerea unei solutii in SAL FIN

Ordonanta nr. 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor

Regulamentul 4/2016 organizare si functionare SAL_FIN